Ştiri
Discuții pe marginea subiectului cu privire la funcționalitatea Registrului Medical

Reprezentanții Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP), au desfășurat o ședință de lucru cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), pentru dezbaterea subiectului privind modul de funcționare al Registrului medical, elaborat de MSMPS.
În cadrul ședinței, au fost expuse oportunitățile și beneficiile ce vor putea fi obținute în rezultatul punerii în aplicare a Registrului Medical, precum și asigurarea regimului de conformitate și confidențialitate a datelor privind starea de sănătate, prelucrate în acest sistem informațional.
În vederea susținerii acestor principii, au fost prezentate aspecte precum :accesul individualizat la sistemul în baza unui certificat electronic, setarea rolurilor și nivelul de acces la informație în dependență de funcții și atribuții, înregistrarea login-urilor privind utilizatorii și acțiunile efectuate de către aceștia, stocarea informațiilor pe serverul guvernamental, etc.
În acest context, pentru îmbunătățirea regimului de conformitate și confidențialitate la prelucrarea datelor cu caracter personal, reprezentanții CNPDCP, au propus un set de recomandări de ordin juridic și tehnic în scopul asigurării celor mai bune practici din domeniul protecției datelor cu caracter personal.

                                                                                                                               
                  

 


 
 
Căutare

Galerie videoDespre CNPDCP      Activitate      Serviciul de presă      Acte legislative şi normative      Consiliul consultativ  
   Transparenţa în procesul decizional      Informaţie utilă      Procedura de notificare      Copiii și protecția datelor  
   Depersonalizarea Hotărîrilor Judecătorești     
2009© CNPDCP
Elaborarea şi suport tehnic:  Centrul de Telecomunicaţii Speciale
Statistica vizitatorilor: 3264159