Ştiri
Consultări definitorii pe marginea proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative în domeniul protecției datelor cu caracter personal

În data de 14 decembrie 2017, reprezentanții Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) au desfășurat o ședință de lucru cu reprezentanții Asociației Businessului European - EBA Moldova.
În cadrul ședinței,  a fost discutat proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative în domeniul protecției datelor cu caracter personal, elaborat de CNPDCP.
Modificările propuse în proiectul de lege menționat vizează articole ale Legii  privind organizarea judecătorească, Legea instituțiilor financiare, Legea cu privire la Banca Națională a Moldovei, Codul de procedură penală, Codul Contravențional al RM, și alte acte legislative proxime domeniului de reglementare.
În rezultatul discuțiilor purtate, de comun acord, pe anumite aspecte s-a identificat consens.

CNPDCP precizează că prin proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative în domeniul protecției datelor cu caracter personal se intenționează a ajusta și include noi concepte în corespundere cu dispozițiile Regulamentului General privind Protecția Datelor (GDPR 679/2016), cum ar fi noțiunile de marketing direct,  anonimizarea datelor cu caracter personal, date genetice, date biometrice, creare de profiluri, operator asociat etc. Un alt punct important din proiectul de lege menționat, este stabilirea clară  și aplicarea sancțiunilor pentru comiterea încălcărilor, în limitele prevăzute de Legea privind protecția datelor cu caracter personal.