Ştiri

Luni, 27 Martie 2017

Atelier de lucru “Super Coders-Super Parents”
La data de 25 martie, curent, reprezentanții Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) în parteneriat cu Orange Moldova și Centrul Informații Universitare au continuat caravana instruirilor, organizînd un atelier de lucru “Super Coders-Super Parents” la Bălți, destinat educării digitale a copiilor și părinților.

 

Miercuri, 22 Martie 2017

Protecția datelor cu caracter personal în serviciul public și sistemul administrației publice
Evoluțiile spectaculoase în domeniul tehnologiei informației, posibilitățile de colectare, stocare, analiză și transmitere a informației, precum și globalizarea relațiilor pe diferite segmente, inclusiv cel social, creează provocări serioase în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal. În acest context, serviciul public și sistemul administrației publice constituie o parte integrantă a întregului sistem de control întru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice, în special, a dreptului la viața privată în legătură cu prelucrarea și transmiterea datelor cu caracter personal.


 

Miercuri, 22 Martie 2017

Vizita reprezentanților Ambasadei Suediei in Republica Moldova la Centrul National pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal
La 21 martie curent, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a fost vizitat de către reprezentanții Ambasadei Suediei în Republica Moldova. 

Luni, 13 Martie 2017

Un nou ciclu de instruiri destinat funcţionarilor publici
În contextul mediatizării pe larg în presa națională a cazurilor de restricționare, din partea autorităților publice, a accesului la informațiile oficiale cu accesibilitate limitată, în special la cele ce conțin date cu caracter personal, a căror dezvăluire ar putea constitui o imixiune în viața privată a persoanei, Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) cu suportul Cancelariei de Stat a iniţiat, la 09 martie 2017, ciclul de instruiri a funcționarilor publici din cadrul autorităților publice centrale.

 

Luni, 6 Martie 2017

Cadrul juridic național/internațional și practica țărilor europene, privind publicarea hotărîrilor judecătorești
În atenția societății civile, instituțiilor mass-media și în special juriștilor, prezentăm spețe din cadrul juridic național/internațional precum și practica țărilor europene, privind publicarea hotărîrilor judecătorești
Pentru formarea unei păreri echidistante în partea ce vizează publicarea hotărîrilor judecătorești, prezentăm practica țărilor europene în cest sens.
Căutare

Galerie videoDespre CNPDCP      Activitate      Serviciul de presă      Acte legislative şi normative      Consiliul consultativ  
   Transparenţa în procesul decizional      Informaţie utilă      Procedura de notificare      Copiii și protecția datelor  
  
2009© CNPDCP
Elaborarea şi suport tehnic:  Centrul de Telecomunicaţii Speciale
Statistica vizitatorilor: 2723546